woensdag 9 maart 2011

Concept van nu – Elektrische scooter

Uit de eerder besproken maxitrend duurzaam leven komen verschillende concepten voort. Elektrisch vervoer is steeds meer in opkomst, we ontwikkelen elektrische auto's, scooters en zelfs fietsen. Het concept voor de elektrische scooter is voor een groot deel van de maatschappij al zichtbaar. En dan bedoel ik niet dat we allemaal een elektrische scooter in onze achtertuin hebben staan maar zien doen we ze wel. Steeds meer scooter producenten nemen een elektrische scooter op in hun assortiment, deze vorm van vervoer wordt ook steeds beter betaalbaar en daardoor toegankelijker voor een breder publiek.

De elektrische scooter is natuurlijk een product maar de reden dat het werkt is het gedachtegoed, het concept, erachter. Duidelijk is dat dit concept voortkomt uit de trend duurzaam leven. Met dit concept speelt men in om de emotie van de consument. De aarde gaat ons allemaal aan het hart. We hebben allemaal kinderen of jongere familieleden die we ook een goed leven gunnen op deze aarde en het liefst in dezelfde, of wanneer mogelijk een betere, conditie. De voordelen van elektrisch vervoer worden naar de consument gecommuniceerd via promotie acties en reclames. De consument begrijpt zo het nut van de elektrische scooter en draagt tijdens het gebruik bij aan een betere en gezondere wereld. Met dit concept wordt de materiële behoefte van de consument bevredigd maar daarbij komt nog de psychologische behoefte. Met het rijden op deze scooter straalt de consument namelijk ook iets uit naar de buitenwereld. Dat geldt ook voor bedrijven, gemeente en de overheid. Zo zie je dat toezichthouders en politie binnen de randstad tegenwoordig ook al op elektrische scooters rijden. We geven elkaar het goede voorbeeld en zo volgen er steeds meer.

Wat ook te maken heeft met het slagen van dit concept is de beleving die er aan toegevoegd wordt. Er zijn elektrische scooters op de markt die meer bieden dan alleen een milieuvriendelijk vervoersmiddel. Zo is er het Scooter E concept van MINI. Deze elektrische scooter heeft een verfijnd uiterlijk en is daarin zeer onderscheidend. De scooter is voorzien van veel gemakken en is overal op te laden door middel van een aansluiting die geschikt is voor ieder gewenst stopcontact. Het is zelfs mogelijk je smartphone op deze scooter aan te sluiten. Natuurlijk is er gedacht aan de veiligheid en zit er een complete headset in de helm ingebouwd. Op deze manier is scooter rijden niet meer zomaar scooter rijden, het wordt een ware elektrische belevenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten